Home
Over mijzelf
De Stimulans biedt:
Remedial teaching
Geheugentrainingen
Concentratietraining
Ruimtel. oriëntatie
Huiswerkbegeleiding
Pre-teaching
Sociale vaardigheid
Faalangst
Begeleiding autisme
Begeleiding PGB
Overgang naar VO
Tarieven
Soorten problemen
Sites voor kinderen
Contactformulier

                                                                                                                                                                                      

Training bij Faalangst

Iedereen heeft sterke en minder sterke kanten. Het is belangrijk dat je van jezelf weet wat je goed kan en wat je leuk vindt om te doen. Als je weet wat je sterke kanten zijn, voel je meer zelfvertrouwen. Je denkt sneller dat je het kan en voelt je rustiger. Hierdoor ben je meer ontspannen en lukt alles ook beter.

De meeste kinderen op school voelen zich een beetje gespannen als ze een toets krijgen of een spreekbeurt moeten houden. De spanning helpt hen zich goed te concentreren en beter te presteren. Bij kinderen met faalangst is de spanning te groot. Zijn kunnen bijvoorbeeld alleen maar denken dat het waarschijnlijk toch niet lukt. Zij blokkeren en kunnen niet meer laten zien wat ze kunnen. Dit kan uiteindelijk zelfs leiden tot lichamelijke klachten en slaapproblemen.

Als u uw kind daarin herkent is de training voor kinderen met faalangst misschien een goede keuze. Het is beslist geen therapie, maar het kan uw kind net dát zetje in de rug geven dat het nodig heeft, net dát stukje bevestiging waardoor het zelf beter verder kan. 

Samen met uw kind neem ik een speciaal boek door waarbij we verschillende oefeningen doen om rustiger te kunnen worden. Uw kind werkt ook echt in het boek, het is een soort werkboek. Ook geef ik verschillende tips waardoor uw kind rustiger kan worden of zich dan iets makkelijker in de hand kan hebben. Ik probeer uw kind uit te leggen hoe het met zijn of haar eigen gedachten om kan gaan en hoe het de faalangst wat beter de baas kan worden.

Tijdens de 13 bijeenkomsten van 60 minuten spelen we ook verschillende spelletjes o.a. gericht op het herkennen van en omgaan met gevoelens.

We staan ook steeds stil bij de kwaliteiten van uw zoon of dochter, de eigenschappen waar hij of zij trots op mag zijn.

Na de training krijgt u een uitgebreid verslag.

Soms kan de faalangsttraining bekostigd worden uit het PGB.


De Stimulans  |  destimulans@casema.nl